Фабріс Камболів призначений головним операційним директором бренду Renault

Фабріс Камболів призначений головним операційним директором (COO) марки Renault з 1 червня 2022 року. Він буде підпорядковуватися Лука де Мео, генеральному директору Групи Renault, який залишається генеральним директором марки Renault.

Фабріс Камболів призначений головним операційним директором бренду Renault
Фабріс Камболів призначений головним операційним директором бренду Renault

На своїй новій посаді Фабріс Камболів керуватиме операціями бренду та очолить Комітет Управління брендом Renault. Його основні обов’язки включатимуть розробку та управління середньостроковим планом Renault у всіх сферах діяльності, а також забезпечення запуску 14 нових моделей бренду до 2025 року.

Лука Де Мео, генеральний директор Групи Renault та бренду Renault, сказав: «Я повністю впевнений у Фабрісі Камболіві, який завдяки своїм глибоким знанням Групи та своєму великому міжнародному досвіду зможе прискорити виконання плану Renaulution всередині бренду, перетворивши Renault на повністю електричний бренд та ключового гравця в нових джерелах енергії та цифрових технологіях до 2030 року».

Фабрісу Камболіву 54 роки, закінчив бізнес-школу TBS Education у Тулузі, Франція. Він приєднався до Групи Renault в 1992 році і протягом двадцяти років обіймав різні міжнародні посади з продажу та маркетингу в Іспанії, Швейцарії, Франції, Німеччині та Румунії.

Його міжнародна кар’єра продовжилась у 2011 році, коли він був призначений віце-президентом з продажу та маркетингу в регіоні Євразія та Renault Росія, а потім був призначений генеральним директором Renault do Brasil у 2015 році. У 2017 році він був підвищений до старшого віце-президента та голови регіону Африка-Близький Схід-Індія- Тихий океан. У 2021 році Фабріс Камболів був призначений старшим віце-президентом з продажу та операцій бренду Renault, який відповідав за впровадження стратегічного плану Renaulution у всьому світі та керував трансформацією бізнес-моделі бренду.

Про RENAULT

Renault - бренд мобільності з великою історією і піонер електромобілів в Європі, завжди розробляв інноваційні автомобілі. Разом зі стратегічним планом «Renaulution» Renault розпочав амбітну трансформацію, спрямовану на створення більш конкурентоспроможної, збалансованої та електрифікованої лінійки автомобілів. Амбіції бренду - втілити сучасність та інновації в галузі технологій, енергетики та мобільних послуг в автомобільній промисловості і за її межами.

З 2015 року бренд Renault займає перше місце на автомобільному ринку України. Сьомий рік поспіль лідируючі позиції Renault досягаються завдяки зваженій ціновій політиці, професійній дилерській мережі, якісному сервісу та інноваційним фінансовим інструментам.