Software République та регіон Іль-де-Франс запускають конкурс "Штучний інтелект для міської мобільності"

Software République пропонує інноваторам та стартапам з усього світу можливість уявити сервіс мобільності з використанням штучного інтелекту, заснований на використанні легких транспортних засобів у регіоні Іль-де-Франс (Франція).

  • Що на кону? До 500 000 євро у вигляді гранту, що надається регіоном Іль-де-Франс. Переможець також долучиться до унікальної індивідуальної програми Software République Incubator, яка допоможе розвинути свій проект за допомогою набору компетенцій шести компаній-партнерів-засновників. 

  • Реєстрація кандидатів триває з 5 січня по 10 лютого 2023 року за цим посиланням

Конкурс "Штучний інтелект для міської мобільності"

Цей конкурс проектів спрямований на дослідників, інноваторів, стартапи та всіх, хто вміє обробляти дані та бажає покращити міську та приміську мобільність в регіоні Іль-де-Франс. Мета полягає в тому, щоб уявити інноваційне рішення для мобільності з використанням штучного інтелекту для легкового автомобіля, запропонувавши:

  • Рішення, що сприяють змішаним перевезенням і покращують пасажирські поїздки між громадським транспортом і невеликими електромобілями. 
  • Нові послуги каршерінгу(спільного використання автомобілів). 
  • Послуги з оптимізації та полегшення використання зарядних станцій / електричної інфраструктури. 
  • Рішення для організації логістики останньої милі. 
  • І загалом, будь-які послуги, які сприятимуть більш широкому використанню екологічно чистих транспортних рішень для транспортних засобів Mobilize та громадського транспорту. 
Ініціатива "powered by Mobilize"

Проект має базуватися на наступних активах:  

  • Інформація надходить від "Duo" і "Bento", легких транспортних засобів майбутнього, що розробляються Mobilize, брендом Групи Renault, присвяченим новій мобільності. На 100% електричні та ультракомпактні, Duo та Bento, були розроблені для спільної мобільності людей та товарів у міських районах. 
  • Анонімізовані та агреговані дані з усіх підключених транспортних засобів Renault Group. 

За допомогою цих даних проект повинен дозволити оптимізувати поїздки в міських і приміських районах навколо концепції Maas (Mobility as a Service). 

Грант до 500 000 євро від Регіону Іль-де-Франс

Журі, до складу якого входять представники шести партнерів Software République і регіону Іль-де-Франс, обиратиме інноваційні рішення, які можуть бути застосовані в регіоні Іль-де-Франс та демонструватимуть потенціал повторюваності. Прагнучи до стійкої мобільності, регіон Iль-де-Франс подвоїть інвестиції, запропоновані переможцем для його проекту, і надасть грант у розмірі до 500 000 євро. Премія також відкрита для міжнародних стартапів, якщо вони мають проект, який планують реалізувати в регіоні Іль-де-Франс.

"Підтверджене в нашій стратегії розвитку та інновацій IMPACT 2028, наше бажання чітке: зробити регіон Іль-де-Франс європейським лідером у сфері стратегічних інновацій. Цей виклик має подвійну мету: сприяти появі європейських лідерів у галузі штучного інтелекту в промисловості, пропонуючи їм можливість співпрацювати зі світовими лідерами в своїх галузях, а також застосувати потенціал штучного інтелекту для вирішення таких важливих суспільних проблем, як мобільність".

Валері Пекресс, Президент регіону Іль-де-Франс

"Переможець конкурсу ""Штучний інтелект для міської мобільності"" приєднається до Software République Incubator та його індивідуальної програми підтримки. Він тісно співпрацюватиме з шістьма партнерами-засновниками над своїм проектом. Software République підтримує підприємців з проектами, орієнтованими на стійку, безпечну та інтелектуальну мобільність. Стартапи з попередніх конкурсів, які вже були інкубовані включають: Geoflex, Vianova, Wattpark і Basemark".

Ерік Фонтен, операційний директор Software République

"Штучний інтелект і дані стають все більш важливими в автовиробництві, яке в свою чергу стає все більш технологічним. Ми переходимо від фізичної мобільності, коли транспортний засіб їде з пункту А в пункт Б, до мобільності, заснованої на цифрових технологіях, щоб оптимізувати і зробити всі поїздки більш плавними. Наші майбутні виклики стосуються 4 сфер інновацій: електрична мобільність, підключена мобільність, автономна мобільність та розвиток нових послуг мобільності".

Люк Джулія, науковий директор Групи Renault

Іль-де-Франс - регіон для інновацій у сфері штучного інтелекту

Іль-де-Франс є найпривабливішим регіоном Європи для прямих міжнародних інвестицій та має одну з найпривабливіших екосистем штучного інтелекту. Обираючи регіон Іль-де-Франс для заснування свого бізнесу, ви робите правильний вибір, тому що це:

 

  • Провідний регіон у світі з досліджень та розробок, що підтверджує його позицію міжнародного інноваційного центру. 
  • Унікальна близькість до ключових осіб, які приймають рішення у всіх секторах: енергетиці, фінансах, автомобілебудуванні та авіації. 
  • Екосистема підготовки наукових талантів, яка є однією з найкращих у світі. 
Software République: Відкрита інноваційна екосистема
Заснована шістьма компаніями-партнерами: Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics та Thales - Software République - це європейська відкрита інноваційна екосистема, присвячена розумній, безпечній та стійкій мобільності. З моменту свого створення у квітні 2021 року Software République провела 5 конкурсів з інноваторами з усього світу. Результат: понад 200 отриманих заявок та 11 інкубованих стартапів. Учасники можуть зареєструватися на сайті Software République та подати заявку в період з 5 січня по 10 лютого 2023 року з детальним описом свого проекту, включаючи інвестиції, на основі наданих даних та зразків транспортних засобів, Mobilize Duo та Bento.
Про регіон Іль-де-Франс

Паризький регіон є рушійною силою французької зайнятості та зростання, як з точки зору його економічної ваги, так і впливу. Як провідний економічний регіон Європи і третій за величиною міський економічний регіон у світі, після Токіо і Нью-Йорка, Паризький регіон є осередком інновацій завдяки тому, що тут зосереджено 40% науково-дослідницької діяльності Франції. Загалом, Паризький регіон користується великою міжнародною привабливістю. 

 

Паризький регіон активно діє у більшості сфер, які впливають на повсякденне життя його 12-мільйонного населення: транспорт, освіта, економічний розвиток, навколишнє середовище тощо. У регіоні, який займає лише 2% території Франції, але на якому проживає 18% населення країни і виробляється майже 30% національного ВВП, Паризький регіон впроваджує політику розвитку, яка ставить навколишнє середовище в центр своїх пріоритетів. На її реалізацію виділено 10 мільярдів євро. 

www.iledefrance.fr та у твітері @iledefrance